Bonell rugós matracok – örök kényelem

 

A matracok terén mindenkinek más az igazi, nem véletlen, hogy olyan sokféle van a piacon. Laikusként azonban éppen ezért nem is nehéz elveszni a sokféle matrac között, hiszen nem egy típussal találkozhatunk. A Bonell rugós matrac csak egy a rengeteg fajta közül, ugyanakkor nagyon elterjedt – talán nem is tudja, hogy Ön is ilyenen alszik! De mit is kell tudni, erről a matracról?

46899908_m.jpg

A Bonell rugózat

Ahogy arra a nevéből is rá lehet jönni, a bonell rugós matracok a rugós matracok közé tartoznak. A bonell elnevezés magát a rugót takarja, ezt igen gyakran használják matrackészítéshez. Maguk a rugók kerek, homokóra alakú eszközök, és össze vannak egymással fűzve, így alakítják tulajdonképpen a matrac vázát. Egy kör alakú spirál keresztben is összekapcsolja egymással a rugókat. Nagyon sokat számít a matrac minősége szempontjából, hogy mennyi rugó van benne: minél több, annál jobb, ugyanis annál kényelmesebb lesz az ágy.

 

Miből áll egy ilyen matrac?

A matrac alapja a mag, ez tartalmazza a belső rugóegységeket, amik a támasztást nyújtják alvás közben. Ezután következik a kitöltő réteg, ami tulajdonképpen a matrac párnázása. Ez lehet többféle erre használatos anyag kombinációja, különböző rétegekben. A kárpit a matracok védő- és formázó rétege, ugyanakkor szerepe van a kényelem növelésében is. A külső rétegére mindenképpen extra kényelmes anyag kerül, és steppelt mintázatok is jellemzőek. Lehet egyszínű, mintás, ez már csak esztétikai kérdés.

A három réteg együtt biztosítja a tökéletes kényelmet és alátámasztást, amit a bonell rugós matracok nyújtani képesek.

 

Fontos éjszaka a kényelem

A matrac kiválasztását sosem szabad félvállról venni, mert ha kényelmetlen az ágyunk, nem tudunk rendesen pihenni, ez pedig negatívan befolyásolja a mindennapos teljesítményünket, koncentrációs képességünket. A bonell rugós matracok népszerűsége nem véletlen: kiváló stabilitást és rugalmasságot biztosítanak. Ez a rugórendszer igen régóta jelen van a matracgyártásban, és az új technikák ellenére sem kopott ki: már önmagában ez is utal a minőségére!

Vásárlás előtt kérje az FDM matrac szakértők ingyenes tanácsát bátran!