Mit tud a memóriamatrac, amit a többi nem?

A memóriamatracok nagy slágernek számítanak a matracpiacon, rengetegen választják ezt a típust. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy akik használják, ódákat zengnek arról, hogy mennyire kényelmes. Persze a kényelem mindenkinek mást jelent, és egy nem memóriahabos matrac is lehet nagyon kényelmes – akkor mégis mi a titkuk ezeknek a fekvőalkalmatosságoknak? Miért van ennyire oda értük mindenki, mi az a plusz, amit nyújtanak a többi matrachoz képest?

46901374_m.jpg

 

Tökéletes támasztás

Ha a valódi, mindent elsöprő kényelmet keressük, a memóriahabos matracban garantáltan fogunk csalódni, köszönhetően a matrac az ergonomikus képességének. Képes teljesen stabilan alátámasztani a gerincet, ami elősegíti, hogy alvás közben is helyes maradjon a testtartás, emellett az optimális vérkeringés elé sem gördül akadály. Felmerülhet a kérdés, hogy ha valami annyira idomul a testhez, mint a memóriamatrac, akkor mégis mi adja a stabil, biztos tartást? Nos, ezért van ezekben a matracokban hideghab, ez képes biztosítani a megfelelő tartást. A rajta lévő polietilén hab pedig képes lekövetni, körülölelni a testünket, miközben alszunk.

 

Eltűnik a reggeli fájdalom

A stabil támasztásnak, és a test követésének hála, a memória matracok nagyban képesek elősegíteni, hogy kellőképpen ki tudjuk pihenni magunkat. Rengeteg ember ébred minden áldott reggel úgy, hogy fáj a válla, fáj a háta, elfeküdte a nyakát, a karját. Ez elég kellemetlen, mert akár egész nap megmaradhat a fájdalom, ami a mindennapi tevékenységekben is képes akadályozni. A memóriamatrac egyszer és mindenkorra megoldhatja ezeket a problémákat, hiszen ergonomikus képességének köszönhetően úgy támaszt, hogy közben nem nyom, így nem tudjuk elfeküdni a nyakunkat, vállunkat, hátunkat. 

 

Személyre szabott  kényelem

Bár a memóriamatracok nem tartoznak a legolcsóbb modellek közé, olyan szintű javulást nyújthatnak az életminőségünk terén, hogy mindenképpen érdemes egy ilyenre beruházni. Sikerének titka, hogy abszolút a rajta fekvő ember testéhez idomul – mint egy ruha, amit kifejezetten ránk szabtak. Mondhatnánk úgy is, hogy egy memóriamatraccal személyre szabott kényelmet vásárolunk.