Hogyan válasszunk matracot?

 

Aki aludt már rossz ágyban, az tudja, hogy milyen fontos, hogy a megfelelő matracon hajtsuk álomra a fejünket. Ha nem jó a matrac, nem fogunk tudni megfelelően pihenni, ami hosszabb távon a teljesítményünkre is kihat az élet minden területén. Amikor azonban elkezdjük keresni a befutót, hamar szembesülhetünk vele, hogy a feladat korántsem egyszerű. Nagyon könnyű kimondani, hogy keressük meg a tökéletes matracot, véghezvinni viszont elég nehéz. Egyáltalán merre kellene elindulni? Milyen alapanyagút válasszunk?

31181513_m.jpg

Hogy egy kicsit megkönnyítsük a kezdeteket, összeszedtük a legfontosabb szempontokat matracvásárlásnál:

Mik az elvárások? Persze, nyilván legyen kényelmes. Na de pontosan mi számunkra a kényelmes? Mennyire rugalmas, mennyire kemény, mennyire puha? Milyen vastagságú matracot gondolunk jónak? Milyen anyagban, felépítésben gondolkodunk? Ha megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, annyit már megtudhatunk, hogy habszivacs, vagy rugós matracok között nézelődjünk-e!

Győződjünk meg róla, hogy tényleg a megfelelő darabot választottuk ki! Ebben nagy segítségünkre lehetnek az FDM matracszakértők, akik ingyenes tanácsadással állnak a rendelkezésünkre. Elég kellemetlen, ha a megvásárolt új matrac, amihez olyan nagy reményeket fűztünk, még rosszabb, mint az előző. Ha viszont megtörtént a baj, az sem a világ vége, a vásárlást követő 14 napig ugyanis visszavásárolják matracunkat.

Vannak-e extra igények? Ha például valaki allergiás, asztmás, érdemes olyan matracban gondolkodni, ami hipoallergén. A tisztíthatóság is sokaknak fontos, vannak, akik az egész matracot szeretnék időnként átmosni, mások pedig megelégednek azzal, ha a huzatát mossák rendszeres időközönként. Szinte minden elképzelés megvalósítható, csak tudjuk, mit szeretnénk.

Egészségügyi javallatok. Akinek rossz a háta, vagy bármilyen okból nem feküdhet akármilyen felületen, mindenképp vegye figyelembe az orvos ajánlását! Lehet, hogy kényelmesebbnek gondolna egy jó puha szivacsmatracot, de ha az egészsége szempontjából a keményebb javasolt, érdemes azt választani!